Statsministeren på besøk / The Prime Minister’s visit

Statsministeren på besøk / The Prime Minister’s visit

Norsk / Engelsk

Ja, tenk det! Selveste statsministeren kom på besøk til oss! Var Erna innom hos dere også?
Guess what! The Prime Minister herself came by to pay us a visit! Did Erna drop by at your house as well?

Men først var kongefamilien en tur innom hos oss på TV. Til tross for en amputert feiring av nasjonaldagen grunnet koronapandemien, var i alle fall noe som normalt, nemlig de kongelige som vinker fra slottsbalkongen. Vanligvis står de kongelige der for å vinke til alle barna i barnetoget fra de 100 skolene i hovedstaden på 17. mai. Forhåpentligvis blir det normale tilstander med barnetog og folketog igjen til neste år! Det beste med 17. mai er når man står på gata og korpsene marsjerer og trommer forbi, synes jeg.
Anyway, prior to the Prime Minister the Royal family showed up on our TV-screen. At least something was normal, namely the royals waving from the balcony on the castle. In spite of an amputated National Day celebration due to the corona pandemic. Normally, the Royal Family will stay put on the balcony of the castle in Oslo on our National Day, waving at the children from the 100 schools in the procession passing by. Hopefully, there will be normal circumstances and children’s parades and folk processions again on May 17th next year! My favourite thing to do on our National Day is to stand along the roads or on a pavement watching and listening to the marching and drumming of the school orchestras.

Utsikten og underholdningen var nok litt annerledes i år, men jeg kan tenke meg at gardens oppvisning var et flott syn fra balkongen uansett.
The view and the entertainment was a bit different this year. Nevertheless, I can imagine the performance by His Majesty The King of Norway’s Guards and Drill must have been a great sight from the balcony of the castle.

Begge døtrene mine tilbragte dagen sammen med venner på 17. mai-frokoster og i sosialt samvær, med bare noen få andre. Det er så herlig at de hadde planer for litt feiring av dagen! Selv hadde jeg vært i sjaber form i noen dager, så det passet meg helt fint å bare være hjemme, uten besøk, og i selskap av TV-sendinger.
My two daughters both spent the day with friends for lunches and socializing, but only together with a few friends. I think it’s fantastic that they had made plans for the day! I myself didn’t feel up to do much, was not feeling my best, so it was quite okay to stay at home. With no friends visiting, and only in company with whatever the television broadcasted from different parts of our country on our National Day.

Siden samboeren og jeg hadde bestemt oss for at vi bare skulle være hjemme på nasjonaldagen, droppet jeg å ta på bunaden. Men pyntet meg bittelitt likevel. Siden Bjørn stilte i sin flotte dress til 17. mai-frokost, måtte jeg finne frem en kjole også.
As my partner and I had decided to stay at home on our National Day I also decided to skip putting on my national costume. Anyway, I still did an effort… When Bjørn put on his best suit for lunch I had to to put on a dress too.

Og litt senere på ettermiddagen, etter at vi var mette av alternative TV-sendinger fra 17. mai-feiringene rundt om i landet vårt, fikk jeg kjøkkenkonsert med Bjørn. Jeg har et opptak fra konserten også, men den får jeg selvsagt ikke lov til å legge ut. Kun for mine ører! 😀
A little later, in the afternoon, when we both had had enough of different TV programs from celebrations in various parts of our country Bjørn gave me a kitchen concert. I have a recording from the concert as well, but he did not agree to publish it. For my ears only! 😀

6 kommentarer til «Statsministeren på besøk / The Prime Minister’s visit»

 1. Så koselig med egen privat konsert. Og når både statsministeren og kongefamilien hadde vært på besøk i stua, kan man ikke ønske seg mer. Fint ungdommen kan kose seg sammen med venner, det gjorde mine også :).

  1. Jeg er heldig som får slike private konserter rett som det er 😀 Og ja, det var storfint besøk! 😀 Det føles godt helt inn i hjerterota at ungdommene har gode venner. Fint at dine også hadde en fin feiring med venner! 🙂

 2. Statsministeren var ikke på besøk her nei, og ikke kongefamilien heller. Det var en rar 17. mai, men vi fikk feiret den fint likevel. Ekstra kjekt å få være med broren min og familien, siden vi ikke hadde fått vært i lag på et par måneder.
  Og når vi snakker om statsministeren, så var hun på besøk her i nabolaget i fjor, før valget, sånn på ordentlig. Jeg så henne ikke, men leste om det i avisen etterpå. Og visste at hun skulle komme innom.
  Det ser jammen ut som at dere hadde en fin 17. mai da, og heldig du som fikk din egen private konsert ♥ Det gjelder å gjøre det beste ut av alt vi har, så blir tilværelsen god 🙂
  Klem ♥

  1. Ja, viktig å gjøre det beste ut av alt som er ♥ Viktig å være sammen med mennesker som gjør oss godt også ♥

   Statsministeren ser jo likedan ut på tv og i virkeligheten, så spiller ingen rolle hvor man ser henne 😀

   Bloggklem ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *